Skådespeleri

PÅ scen

Teater kan vara urbota tråkigt. Och tankeväckande roligt. Glugg Produktion har under flera år producerat föreställningar som fått publiken att roas och samtidigt bli medveten om mänskliga styrkor och tillkortakommanden. 

Charlotte Lindmark har lång erfarenhet av att spela olika rollkaraktärer med stor närvaro och ofta med humor på djupaste allvar. Hon har kommit in på tunga industriledningars arenor och små byaföreningars arrangemang. Agerat på stora och små scener och fått människor att reflektera. Och reagera. Teater ska kännas.

Det är synd om män i skor

Två män. En kokplatta. Några ägg. Vad kan gå fel?

Maurits försöker hålla ihop men sprängs snart inifrån. Kent har god koll på lufttryck och undertryck med varför blir trycket över bröstet bara värrKent och Maurits har laddat med ägg och annat matnyttigt för ikväll ska de bjuda på det bästa receptet på äggröra. Men ju mer de vispar, desto mer rörs minnen och känslor upp. Det som skulle vara lättlagat blir svårsmält: deras skal spricker, innandömen rinner ut och allt blandas till en smet av förlorade drömmar och nya perspektiv.

Av och med: Charlotte Lindmark och Mia Westin
Regiöga: Johanna Salander
Mask: Isabel Löfgren Roberts
Foto: Magnus Stenberg och Petra Älvstrand

O/ROLIGT LIV

En del kanske tänker ”Vilken jävla pajas!” Jag är inte det. Jag är en clown. /Knubb

Bland skrynkliga papperslappar står Knubb, ensam med sina minnen. Hon går igenom sitt utspridda liv och de mest otroliga historier kommer fram.

För det är inte lätt att vara clown. Det är inte heller alltid lätt att vara människa utan att tappa rösten, förståndet och sig själv. För vad är egentligen ett rimligt liv? Hur många gånger kan man upprepa sina misstag? Och hur gör man för att ha koll på sina egna gränser?

Publiken kastas in i en centrifug där livets rimlighet utforskas med lika delar skratt och allvar. Teaterupplevelsen balanserar mellan improvisation och skriven text där ingen föreställning blir den andra lik.

Av och med: Charlotte Lindmark
Regi och dramaturgi: Mia Westin
Foto: Viveka Österman

UNDER [ÄR JAG] BAR

– EN UPPTÄCKTSFÄRD SÖDERÖVER

Glömda ängsmarker och minerad terräng kartläggs i en bejublad teaterföreställning om vaginan.

Tillsammans med experter och entusiaster bjuds publiken in till fältstudier i de nedre regionerna. Bland snippor, buskar och Bartholins körtlar försöker våtmarksforskarna Mia Westin och Charlotte Lindmark reda ut frågor som: Hur mår vaginan i dagens samhälle? Vad ska den användas till? Vilka smeknamn godkänner den? När är den oskyldig? Och stämmer det verkligen att den är så känslig och lättirriterad?

På scen: Mia Westin och Charlotte Lindmark
Text: Mia Westin och Charlotte Lindmark
Modist: Mysan Adamec
Foto: Sara Lindquist
Konstnärligt bollplank: Rasmus Lindberg

 

Skräddarsydda program

Konferensen eller utbildningsdagen är igång. Ämnet är satt och föreläsarna intressanta. Plötsligt kommer det in en figur som ger en ny infallsvinkel på det hela…

Utifrån sammanhang och målgrupp skräddarsys ett manus och en eller flera roller spelas. Gunvor Nilsson som är kommunalråd älskar att inviga och ge kommuninformation. Edna som kan vett och etikett brukar också vilja säga ett och annat på sitt välartikulerade sätt. Hope med sin teknik brukar ge sig ut på specialuppdrag. Och Pessimisten såklart…

Oavsett vem som kommer får åhörarna en stunds komik och gnutta tragik. På ett eller annat sätt. För att roa och oroa. Samt väcka en och annan tanke.

Framför kameran

Förändringens fem fallgropar

Ska du leda i förändring?

Då kan du läsa Mikal Björkstöms och Ola Rosenlinds bok ”Förändringen fem fallgropar” och se de här filmerna och undvika några djupa svackor.

Slicka inte på lyktstolpe

Luleå Tekniska Universitet ville skapa intresse för en kurs och kontaktade Charlotte Lindmark som skrev manus och spelade mamman medan Teo Wiik tog sig an rollen som kysstränande son.

Inga kroppsdelar kom till skada under inspelningen.

Jeanette om journaler på nätet

Region Norrbotten skulle genomföra ett stort förändringsarbete genom införandet av journaler på nätet. Hur skulle de få alla medarbetare att förstå att det i förlängningen är bra?

De kontaktade Glugg Produktion och Charlotte Lindmark skrev ett manus och utgick ifrån teorin om hur vi reagerar vid förändringar.

La Gayla möter Pessimisten

Det är konsert med band och La Gayla har precis höjt stämningen rejält när Pessimisten kommer in och vill ta över.

Pessimistens korta inslag

Går du i giftastankar? Eller funderar på att börja motionera?

Gör inte det. 

Corona och nya arbeten

Alla teaterspelningar, inbokade föreläsningar och moderatorsuppdrag ställdes in under pandemin. Företaget var tvunget att ställa om och chefen kom på en ny idé som personalen mötte med blandade känslor.

Medveten närvaro och acceptans

Det här är två informationsfilmer som används i samband med ACT-utbildningar. Vad är egentligen medveten närvaro och acceptans? Hur svårt kan det vara?

Varför e-Handel?

Därför. Mer behöver inte sägas.

Vill du veta mer?

Hör av dig via mejl eller telefon.