Föreläsningar

Örongodis

Få input. Se sammanhang. Kanske bli påkommen men inte avslöjad.
Glugg Produktions föreläsningar fångar publiken med igenkännande exempel och är garanterat powerpoint fria.

Förändringar, sorger och klen tröst

Tänk positivt. Släpp taget. Bit ihop. Det finns många strategier att ta till när vi känner sorg. Vad skönt det vore om de hjälpte i längden.

Under vår livstid är vi med om en hel del förluster. Krämpor och sjukdomar, olyckor, konflikter och separationer. Vi kan förlora jobbet, tillit och trygghet. Och människor i vår närhet dör. Förändringar som kan ge oro och kroppsliga symptom som smärta, hjärtklappning och ångest. Att sluta tänka på det förflutna och gå vidare är vanliga råd, men hur gör man det?

Det här är en föreläsning som ger dig inblick i ämnet sorg, om motstridiga känslor och vad som händer med oss när vi försöker reparera det trasiga med enbart intellekt. Här får du veta mer om sorgreaktioner, tillfälliga lättnader och hur du bäst möter människor i sorg. Föreläsningen bjuder på igenkännande exempel och kan även innehålla spår av livsglädje.

Kreativitet

Man kan vara påhittig i köket och göra nya recept. Hitta på lögner. Skriva annorlunda. Kläcka företagsidéer eller måla. Drömma sig bort. Det finns många sätt att vara kreativ på.

Det här är en föreläsning om prestationsångest och straff, censurerade tankar och galna idéer. Om vikten att våga bejaka sig själv och andra. Släppa kontrollen. Om stagnation och framåtrörelse. Om konsten att låta fjuttiga idéer växa och få fart. Om jämförelsens förbannelse och inspirationens välsignelse.

En vandring i kreativitetens snårskog som alla faktiskt kan gå i. Och göra det bra.

Kroppspråk och kommunikation

Yviga gester och fladdrig blick. Ordbajseri och snabba rörelser. Du signalerar något. Och folk får en uppfattning om dig, vare sig du vill det eller inte.

Så fort du visar dig väcker du känslor och tankar hos andra. Här får du tillfälle att förstå varför du gillar en del och har så svårt för vissa. Vad som kan väcka empati och vad som kan få en att tro att någon är kompetent. Hur till synes små obetydliga saker tillsammans ger ett helhetsintryck, som ibland har med verkligheten att göra. Och ibland inte.

Vill du veta mer?

Hör av dig via mejl eller telefon.