Föreläsningar

Örongodis

Få input. Se sammanhang. Kanske bli påkommen men inte avslöjad.
Glugg Produktions föreläsningar fångar publiken med igenkännande exempel och kan trots allvarligt innehåll ha spår av humor.

Kreativitet

Man kan vara påhittig i köket och göra nya recept. Hitta på lögner. Skriva annorlunda. Kläcka företagsidéer eller måla. Drömma sig bort. Det finns många sätt att vara kreativ på.

Det här är en föreläsning om prestationsångest och straff, censurerade tankar och galna idéer. Om vikten att våga bejaka sig själv och andra. Släppa kontrollen. Om stagnation och framåtrörelse. Om konsten att låta fjuttiga idéer växa och få fart. Om jämförelsens förbannelse och inspirationens välsignelse.

En vandring i kreativitetens snårskog som alla faktiskt kan gå i. Och göra det bra.

Kroppsspråk och kommunikation

Yviga gester och fladdrig blick. Ordbajseri och snabba rörelser. Du signalerar något. Och folk får en uppfattning om dig, vare sig du vill det eller inte.

Så fort du visar dig väcker du känslor och tankar hos andra. Här får du tillfälle att förstå varför du gillar en del och har så svårt för vissa. Vad som kan väcka empati och vad som kan få en att tro att någon är kompetent. Hur till synes små obetydliga saker tillsammans ger ett helhetsintryck, som ibland har med verkligheten att göra. Och ibland inte.

tillitsbaserat (Själv) Ledarskap

Vi lever i en tid då snabba förändringar, komplexitet och oförutsägbarhet är det nya normala. Ovissheten kan få oss att agera på olika sätt. Vad funkar bäst, att köra sitt eget race eller bli ett team?

Det låter härligt att vara i en grupp där normen är att snälltolka varandra, hjälpas åt och vara peppande. Men det verkar vara lättare att skapa motsatsen. Eller? Vem ska egentligen ansvara för att människor ska ta intiativ och känna förtroende istället för kontroll? Förmodligen du. Och jag. 

Det kanske börjar med en föreläsning som får oss att fundera över vad vi kan göra för att skapa gemenskap, engagemang och öppenhet. En föreläsning om hur vi gör för att orka med jaget och laget.

Förändringar och klen tröst

Tänk positivt. Släpp taget. Bit ihop. Det finns många strategier att ta till när vi känner sorg. Vad skönt det vore om de hjälpte i längden.

Under vår livstid är vi med om en hel del förluster. Krämpor och sjukdomar, olyckor, konflikter och separationer. Vi kan förlora jobbet, tillit och trygghet. Och människor i vår närhet dör. Förändringar som kan ge oro och kroppsliga symptom som smärta, hjärtklappning och ångest. Att sluta tänka på det förflutna och gå vidare är vanliga råd, men hur gör man det?

Det här är en föreläsning som ger dig inblick i ämnet sorg, om motstridiga känslor och vad som händer med oss när vi försöker reparera det trasiga med enbart intellekt. Här får du veta mer om sorgreaktioner, tillfälliga lättnader och hur du bäst möter människor i sorg. Föreläsningen bjuder på igenkännande exempel och kan även innehålla spår av livsglädje.

Vill du veta mer?

Hör av dig via mejl eller telefon.