Teater

Tystnad och gapskratt

Teater kan vara urbota tråkigt. Och tankeväckande roligt. Glugg produktion gör föreställningar som har en förmåga att genom humor få publiken att roas och samtidigt bli medveten om mänskliga styrkor och tillkortakommanden.

I flera år har Charlotte Lindmark skrivit och spelat figurer med olika personligheter med stor närvaro.
Hon har kommit in på tunga industriledningars arenor och små byaföreningars arrangemang.
Agerat på stora och små scener och fått människor att reflektera. 
Och reagera. Teater ska kännas.

UNDER [är jag] BAR
– en upptäcktsfärd söderöver

Glömda ängsmarker och minerad terräng kartläggs i en bejublad teaterföreställning om vaginan.

Tillsammans med experter och entusiaster bjuds publiken in till fältstudier i de nedre regionerna. Bland snippor, buskar och Bartholins körtlar försöker våtmarksforskarna Mia Westin och Charlotte Lindmark reda ut frågor som: Hur mår vaginan i dagens samhälle? Vad ska den användas till? Vilka smeknamn godkänner den? När är den oskyldig? Och stämmer det verkligen att den är så känslig och lättirriterad?

Fakta kommer att analyseras, anatomi redovisas, traditioner utmanas och hemliga rum avslöjas.
Exklusivt för denna publiksuccé är de specialinbjudna gästerna som aldrig tidigare hörts!

På scen: Mia Westin och Charlotte Lindmark
Text: Mia Westin och Charlotte Lindmark
Modist: Mysan Adamec
Foto: Sara Lindquist
Konstnärligt bollplank: Rasmus Lindberg
Produktion: Smart Framförande och Glugg Produktion
Föreställningen produceras med stöd av Statens kulturråd

Turné
Mer information och länkar till biljettbokningen hittar du under kommande evenemang/kalender

Välkommen!

Pressbilder

”Stråk av allvar förhöjer en föreställning som kvalar in som höstens roligaste, och mest tänkvärda.”
/Nancy Bladfält, Västerbottenskuriren

”Ytterst skickligt balanserar Charlotte Lindmark och Mia Westin mellan trygg igenkänning och det mer utmanande, farliga.”
/Elin Axelsson, Folkbladet

”Hyperroliga…// Obetalbara typer…// En rejäl munfull av tidens samhällskritik.”
/Susanne Holmlund, Sundsvalls Tidning

”Allvarligt underhållande”
/Regine Nordström, Norrbottenskuriren

”Man blir ju livrädd”
/Filip Hammar, Breaking News, TV5

Pessimisten

Pessimisten har besökt säkert hundra orter i landet och mot alla odds gjort succé med sina sura tankar som konstigt nog tycks glädja andra.

Pessimisten känner sig ofta tvingad till att styra upp dåliga konferenser och personaldagar för att ge publiken något vettigt. Hon skräddarsyr sina uppläxningar beroende på sammanhang och inget ämne är för svårt för henne. Hon har avbrutit chefer och politiker, pratat om fördelarna med dåligt bemötande, tystnad och stagnation. Hon har gett sin syn på både arbetsmiljö, EU-politik, diabetes och jämställdhet. Pessimisten liknar ibland den där grannen, kollegan eller släktingen du helst skulle vilja slippa. Ibland påminner hon kanske även om dig. Men bara kanske.

Skådespelare: Charlotte Lindmark
Text: Charlotte Lindmark

Hope

Hoppet som finns i oss alla visar äntligen upp sig för mänskligheten. Det här är en föreställning med studs som hade premiär på Norrbottensteatern och som nu spelas på turné.

Man kan hoppas på mycket. Att någon annan diskar, att man ska få högre pension, att karl ska förändras. Att bensinpriset ska sänkas eller regeringen bytas ut. Någon hoppas på att knölen i bröstet ska vara ofarlig, en annan att mamma och pappa ska sluta gräla. Det sägs att hoppet är det sista som överger en.

I den här monologen får publiken möta hoppet eller Hope som hon kallar sig. Hon är hårt arbetande, läspande och glad. Lojal och icke värderande. Ganska naiv och rolig som håller oss människor vid liv och leder oss till lycka eller fördärv beroende på vad vi hoppas på. Hon är ett mellanbarn med en klämd roll mellan Tro och Kärlek som alltid får mycket mer uppmärksamhet än henne. Därför har Hope börjat föreläsa. För att visa hur en arbetsdag kan se ut, vilken funktion hon har men framförallt för att förklara hur mycket vi människor behöver henne. Må vi aldrig bli hopplösa.

Skådespelare: Charlotte Lindmark
Text: Charlotte Lindmark och Mia Westin
Regi/dramaturgi: Mia Westin

Skräddarsydda program

Konferensen eller utbildningsdagen är igång. Ämnet är satt och föreläsarna intressanta. Plötsligt kommer det in en figur som ger en ny infallsvinkel på det hela…

Utifrån sammanhang och målgrupp skräddarsys ett manus och en roll spelas. Ibland är det KGB, bilreparatören från Västerbottens inland som besöker mötet. Eller Gunvor Nilsson som är kommunalråd. Edna, en gammal rojalist brukar också vilja säga ett och annat på sitt välartikulerade sätt. Även Hope med sin teknik brukar ge sig ut på specialuppdrag. Och Pessimisten såklart…

Oavsett vem som kommer får åhörarna en stunds komik och gnutta tragik. På ett eller annat sätt. För att roa och oroa. Samt väcka en och annan tanke.

Köp Hopes bok

Monologen ”Hope – hon är den sista som överger dig” hade premiär på Norrbottenteatern 2012 och har sedan dess spelat på orter runt om i landet.

I denna bok presenteras några av de hoppfulla lappar som publiken lämnat efter att ha sett föreställningen. Här finns också delar av manuset och såklart Hopes egna tankar kring människors olika hoppstilar.

Provläs och beställ boken!

Sagt om rollerna...

 • ”Som mänsklig monolog betraktad är Bakom rollen trollbindande stark och Charlotte Lindmark själv är helt virtuost, suveränt, hela tiden avundsvärt bra. Tro på det. Och se föreställningen...”

  - Rolf Nilsén, Norrbottens-Kuriren -

 • ”Sedan följer en fascinerande negativ historia... Igenkänningsfaktorn är förvånande hög i "Pessimisten".
  Och Charlotte Lindmark trycker på precis rätt punkter. Betyg: 4”

  - Jessica Ivarsson, Dagbladet Sundsvall -

 • ”Jag får så mycket positivt efter ditt framträdande av "Pessimisten" igår. Det var klockrent.”

  - Karin Olofsson, Verksamhetsutvecklare, Äldreomsorgen, Piteå kommun -

 • ”Tack för din enastående föreställning av "Pessimisten" som både gjorde avtryck och intryck på mötet och på oss själva, det var uppfriskande pessimistiskt.”

  - Karin Hellsten, Verksamhetschef, Rehabilitering/reumatologi, Sunderby sjukhus -

 • ”Sista kvarten av föreställningen "Hope" går tempot ner... Det är lågmält och avskalat, och en scen som är så rörande i sin enkelhet, att jag tror att jag känner en tår i ögat.”

  - Anders Sjögren, Västerbottens-Kuriren -

 • ”Hope är en tillgänglig föreställning och Charlotte Lindmark förmår krympa avståndet mellan scenkant och den cafédukade salongen.”

  - Anton Åström, Norrbottens-Kuriren -

 • ”...en skådespelare som kan fånga sin publik och hålla upp skrattspegeln för oss att betrakta oss själva och omgivningen i (Hope).”

  - Jan Bergsten, Norrländska Socialdemokraten -

Vill du veta mer?

Hör av dig via mejl eller telefon.

Bara trycka på gröna knappen!